ADRESBOEKJE DORDOGNE

img3255-x21Logeren
Domaine de Foncene, Cenac – gezellig gerenoveerd huisje voor 2 à 3 personen in het hart van een 30 ha groot domein. Bijzonder vriendelijke eigenaars (wonen in het naast gelegen huis) die je wegwijs maken in de streek. Voor liefhebbers van een groene omgeving, rust en stilte. – Willy Lalande 05 53 29 17 42 – 06 66 64 29 04 – willy.lalande@orange.fr

Eten en drinken
Le Beffroi, Souillac
– voor de heerlijkste Salade Gourmande! In het hart van de oude stad. Met terras overgroeid met groen waar het heerlijk tafelen is in de schaduw. Place Saint-Martin 6.
Le Relais des 5 châteaux, Vézac – alleen al voor het uitzicht: eten op het terras met zicht op 5 kastelen. Iets duurder.
Le Petit Paris, Daglan – héérlijk restaurantje in een klein dorp. Zeer gezellig ingericht en de originele gerechten met streekproducten. Bijzonder vriendelijke bediening. Aanrader!
Le Maraval, Cénac et Saint-Julien – restaurant ondergebracht in een oude schuur. Een “Ferme-Auberge”: op tafel komt enkel wat de eigenaar zelf kweekt. Eenvoudige, maar copieuze gerechten.
La Belle Etoile, La Roque-Gageac – probeer een plaatsje te bemachtigen op het terras op de eerste verdieping, met prachtig uitzicht over de Dordogne.

Bezoeken
Gouffre de Padirac: deze ondergrondse rivier en ondergelopen gangen en grotten zijn na Yucatan in Mexico de langste ter wereld. Op een diepte van 75 meter heb je een indrukwekkend uitzicht op de met stalagmieten en planten bedekte rotswanden. Na een afdaling tot op de bodem op 103 m diepte volgt een boottocht op de ondergrondse rivier. Regenkledij is een must!
Jardins de Marqueyssac: deze tuinen, gelegen op het puntje van een rotsige uitloper boven het Dordogne-dal, zijn een prachtig staaltje van Franse vormsnoeikunst. Met een leuk buitenterras (met kleine kaart) en schitterend uitzicht over de omgeving.
Jardins du manoir d’Eyrignac: voor de liefhebbers van de Franse tuin.

Impressie op http://kaat.smugmug.com/Travel/Dordogne-2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s