GRATIS IN LONDEN

Changing the Guard
Als u een echt Engelse ceremonie in actie wilt zien, ga dan kijken bij de Changing the Guard bij Buckingham Palace. Tijdens deze ceremonie wisselt een wachter van de Queen’s Guard met een andere. Beiden zijn in de traditionele rode jassen en berenmutsen gekleed en het geheel gebeurt op muziek. Voor de ultieme koninklijke ervaring moet u om 11.00 bij Buckingham Palace staan, maar kijk wel van te voren na wanneer de ceremonie plaatsvindt, want dat is niet elke dag.

Gratis stadswandelingen
Natuurlijk wil je alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals Buckingham Palace, Big Ben en Westminster Abbey zien. De beste manier om alles te zien is nog gratis ook, want je kunt elke dag mee met een gratis stadswandeling: The New London Tour. Elke dag om 11:00 en 13:00 bij Hydepark Corner start de wandeling. Geen zin om achter een gids aan te lopen? Je kunt ook gratis stadswandelingen Londen downloaden, bijvoorbeeld van London for free.
http://www.londonforfree.net/walks/index.shtml

Sir John Soane’s Museum
Sir John Soane was architect en curiosaverzamelaar. Hij verzamelde bijzondere antiquiteiten van over de hele aardbol en die zijn nu te zien in Sir John Soane’s Museum, zijn vroegere huis. Bekijk de voorwerpen en vang een glimp op van het leven van deze zeer bijzondere 19e-eeuwse heer.

Ceremony of the Keys
Dit is een traditie die al 700 jaar lang elke avond plaatsvindt bij de Tower of Londen. De zogenaamde Chief Yeoman Warder, in een lange rode jas, Tudor hoed en met een kaars in zijn hand, sluit de hoofdpoort af en geeft de sleutels aan de Resident Governor van de Tower. Toegangskaartjes hiervoor zijn gratis, maar moeten wel twee maanden van tevoren schriftelijk worden besteld.

Kenwood House
Groot-Brittannië staat bekend om zijn statige landhuizen en Kenwood House voldoet dan ook aan alle verwachtingen. Dit huis, op de rand van de glooiende Hampstead Heath, heeft schitterende witgepleisterde façades en binnen vindt u de prachtigste bibliotheken ter wereld, evenals de Iveagh Bequest, een collectie schitterende schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Turner, Reynolds en Gainsborough.

Geffrye Museum
Een bezoekje aan dit museum is een unieke ervaring en geeft een fascinerend inzicht in het huiselijk leven van de Britse middenklasse van 1600 tot heden. Bekijk een serie kamers, compleet met inrichting uit ieder tijdperk. Het museum zelf bevindt zich in een 18e-eeuws armenhuis en heeft bovendien een beroemde ommuurde kruidentuin.

Hogarth’s House
Hogarth was een beroemd kunstenaar en satirist, wiens doeken, zoals A Harlot’s Progress, A Rake’s Progress en Marriage-a-la-Mode, bijtende kritiek leverden op de 18e-eeuwse maatschappij. Zoals de naam al zegt is Hogarth’s House het huis waar hij woonde tot aan zijn dood in 1764, en hier vindt u dan ook de grootste prentenverzameling van zijn hand die voor het publiek toegankelijk is.

Bank of England Museum
Het interessante Bank of England Museum traceert de geschiedenis van de bank vanaf de stichting door Royal Charter in 1694 tot zijn hedendaagse rol als Centrale Bank van het land. Er zijn gouden staven, munten en bankbiljetten te zien, en allerlei andere voorwerpen die u daar helemaal niet zou verwachten…

RAF Museum
Stijg op naar een gratis dagje uit in her RAF Museum. Er zijn meer dan 80 vliegtuigen te zien, maar ook uniformen, wapens, foto’s en nog veel meer. Er is een ‘Battle of Britain’ licht- en geluidsshow, een helipad en zelfs een Red Arrows vluchtsimulator, als uw zenuwen dat aankunnen!

Gratis voorstellingen in het National Theatre
In het National Theatre kun van maandag tot en met vrijdag van 17.45 en op zaterdag om 13.00 en om 17.45 en gratis voorstelling (vaak een try-out) bijwonen. Het zijn uiteenlopende genres als jazz, latijns-amerikaans, klassiek en popmuziek.

Straatvoorstellingen in Convent Garden
Als het niet gelukt is om gratis kaartjes voor het Royal Opera House te krijgen kun je altijd nog naar het tegenover het Royal Opera House gelegen Convent Garden gaan. Hier worden hele goede straatvoorstellingen gegeven door straatartiesten die een auditie hebben moeten doen om er te mogen optreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s