WANDELEN LANGS DE PORTUGESE KUST

Langs de kust van de Zuid-West Portugal is een nieuwe wandelroute uitgezet: Rota Vicentina. Deze route loopt van Cabo Sao Vicente (het uiterste zuidwestpuntje van Europa) naar Santiago de Cacem in de Alentejo. De route maakt gebruik van bestaande paden en komt door veel kleine, traditionele Portugese dorpjes, maar hoofdzakelijk loopt ze door de ongerepte, ruige natuur van het Parque Natural Costa Vicentina e Sudoeste Alentejano. Eigenlijk zijn er 2 routes uitgezet: een historische route en een vissermanspad.
De historische route, de GR11, is de langste: 205 km. Ze bestaat uit 11 etappes van 15 tot 23 km, loopt veelal een stukje landinwaarts en is daardoor erg afwisselend. De route neemt wandelaars mee langs stukjes prachtige ruige kust, heuvels met kurkeiken en pijnbomen, riviertjes, meertjes, bossen en velden en autentieke dorpjes. Deze route is ook volledig met de mountainbike te rijden. Onderweg zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden.
Het vissermanspad sluit in het noorden en het zuiden aan op de Historische route. Het loopt 64 km langs de ruige kust van het mooie plaatsje Odeceixe naar Porto Covo. De route is wat moeilijker begaanbaar door mul zand, steile paden over de duinen en door riviertjes die over het strand de zee instromen, maar is fantastisch mooi. Dit pad is het best te doen in het vroege voorjaar, als de duinen bedekt zijn met bloemen. www.rotavicentina.com  http://rotavicentina.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s