EUROPESE FIETSROUTE VAN HET JAAR

Oorspronkelijk was het een jaagpad, maar nu de eerste Europese fietsroute van het jaar: de Voie Verte Trans-Ardennes in de Franse Ardennen. Dit 83,5 km lange pad tussen Givet en Charleville-Mézières volgt meanderend de loop van de Maas en is volledig verkeersvrij. Je kan de route fietsend, wandelend, te paard of op de skeelers afleggen. De Voie Verte voert door een groen landschap en is gedetailleerd bewegwijzerd. Alle interessante punten langs de route, zoals een hotel, restaurant of uitkijkpunt, staan aangegeven op een bordje. Meer informatie over de Voies Vertes in Frankrijk: www.voiesvertes.com

4 Reacties op “EUROPESE FIETSROUTE VAN HET JAAR

 1. Hey Kaat,
  ik zie dat je deze blog een jaar geleden online hebt gezet. Over enkele weken plan ik om met enkele vrienden Inlineskaters dit traject te skeeleren. Hoe is / was de staat van het wegdek van het traject? Wij zoeken het af te leggen van uit Givet naar CHV-M en dan de trein retour te nemen richting Givet.
  De lengte van het traject is geen probleem.

  Groeten
  Erik.

  • Dag Erik,
   hoewel het aanvankelijk de opzet was, heb ik niet alle bestemmingen op mijn blog al zelf getest (was het maar waar! ;-). Ook dit stukje over de Voies Vertes staat nog onder “to do”. Maar aangezien deze route verkozen werd als beste fietsroute, mag je volgens mij veronderstellen dat die in goeie staat zal zijn en de moeite waard om te verkennen. In elk geval is het een leuk idee om dit met de skates te doen! Je mag mij altijd je ervaringen laten weten!
   Veel plezier, Kaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s