GRATIS IN PARIJS

In Parijs kan je volgende interessante trekpleisters bezoeken, helemaal voor niks:

Een portie cultuur op zondag: verschillende musea en gallerieën zijn tijdens de eerste zondag van de maand steeds gratis te bezoeken zoals het Louvre, Centre Pompidou en Musée d’Orsay. De toegang is trouwens sowieso gratis in kleinere maar desalniettemin zeer boeiende musea zoals Maison de Balzac, Musée de l’Histoire de Paris en Musée Bourdelle.

Wandelen in schitterende tuinen: Parijs beschikt over een dozijn pittoreske groene zones waar het heerlijk verpozen is. Geniet van een picknick met Franse kaas en wijn of speel een partijtje petanque. Rep je naar Jardin du Luxembourg voor een romantische wandeling of rust even uit aan het water in de Jardins des Tuileries. Ook de schitterende Jardin des Plantes is de moeite waard.

Relaxen op het ‘strand‘: sinds 2000 kan je tijdens de zomer zonnebaden op kunstmatige zandstranden die elk jaar opnieuw aangelegd worden langs de Seine. Zalig relaxen tussen de palmbomen kan je op de stranden van Rive Gauche, Rive Droite en La Villette. Zwemmen in de Seine is echter niet toegelaten.

Naar het drukbezochtste kerhof ter wereld: vele beroemdheden liggen begraven op het drukbezochtste kerkhof ter wereld, Père Lachaise. Onder andere Maria Callas, Edith Piaf, Georges Haussmann, Jim Morrison en Oscar Wilde vonden er hun laatste rustplaats. Slenteren doorheen Père-Lachaise is dan ook een beklijvende ervaring. Deze prestigieuze begraafplaats is gratis te bezichtigen.

Een architecturale wandeling: gelukkig zijn eveneens een aantal architecturale parels kosteloos te bewonderen zoals de Notre Dame (toegang is gratis, enkel een ticket nodig voor het beklimmen van de toren), de prachtige Richelieu bibliotheek, de beroemde Sacré Coeur (het bezoeken van de crypte kost wel 5 euro) en verschillende kerken (Eglise de la Madeleine, Saint-Eustache, Saint-Merri). Je kan ook gratis deelnemen aan een begeleide architecturale wandeling doorheen Parijs met Sandemans.

Gratis uitzicht op een dakterras over Parijs: als het mooi weer is kun je het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs en zolang je niet in het restaurant gedeelte gaat zitten is het helemaal gratis.

Mode: in de Galeries Lafayette is er ook elke week ook een gratis modeshow, zie de agenda op www.galerieslafayette.com

Gratis eten in Parijs: in Parijs zijn een toenemend aantal bars en eetcafes waar je op sommige dagen gratis couscous of friet kunt eten. Meestal moet je daarvoor wel minimaal één glas drinken per persoon bestellen. Info op http://www.rugzaktrips.nl/europa/parijs/parijs_gratis_eten.htm

Gratis concerten: ben je muzikaal ingesteld? Dan zal je zeker genieten van de concerten in het park Jardin du Luxembourg. Van woensdag tot en met zondag kan je er terecht in de kleine concerthal voor een gratis lunchconcert.

Dansen: in de VIP-tempel Showcase worden veel concerten gegeven. Op vrijdag en zaterdag is de entree tot middernacht gratis. Dansen kan ook in de openlucht! In de zomer worden er aan de oever van de Seine (Quai Saint Bernard) elke avond dansvoorstellingen of lessen georganiseerd. Het begint om 19.00 en je hebt prachtig uitzicht op de Notre Dame. Tango, Rock, Swing of Salsa. Deelname is gratis maar soms wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. In Rex Club is de entree gratis op woensdag en donderdagavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s