Makkelijk en snel een chambres d’hôtes vinden

La Douce France is vergeven van de chambre d’hôtes, maar hoe zie je het bos door de bomen? Enkele sites geven een mooi overzicht per regio, makkelijk om een trip doorheen Frankrijk te plannen of een pitstop met dat ietsje meer op weg naar het Zuiden te maken.

www.samedimidi.com is een overzichtelijke site met een verzameling van meer dan 500 adressen, gerangschikt volgens regio, prijs en thema. Zo kan u ondermeer kiezen voor chambres d’hôtes aan de kust, op het platteland, in de bergen, bij autowegen, ecologische chambres d’hôtes, logies gericht op gezinnen, met wellnessfaciliteiten, met een aanbod aan streekproducten of toegankelijk voor personen met een handicap. Per thema en regio krijgt u een geografische kaart waarna u een stad uitkiest. Als resultaat krijgt u een overzicht van de chambres d’hôtes die in die buurt liggen. Per adres staan foto’s, een beschrijving van het pand en een wegbeschrijving online.

www.chambresdhotes.org biedt 10.500 adressen, uit te kiezen volgens regio in Europa. Pas na het uitpikken van een regio in Frankrijk kan u op icoontjes klikken, waarna u  meer info krijgt over het adres. Alvast iets tijdrovender dan de bovenstaande site dus.

www.chambres-hotes-france.org heeft meer dan 5.000 adressen, ook weer gerangschikt departement, regio en stad. U kan wel een eigen selectie op de site bewaren om achteraf te kiezen.

www.chambres-d-hotes.la-france.org heeft bijna 7.000 adressen, ook weer per regio. Hier krijgt u bij het kiezen van een regio wel meteen een lijst van de adressen met foto’s en prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s