Vlierbloesemsiroop

Voor 1 liter siroop:
• 4 à 5 schermen vlierbloesems
• 2 onbehandelde citroenen
• 500 gr suiker

Doe de bloesemschermen in een glazen bokaal. Schrob de citroenen goed schoon en snij ze – ongeschild – in plakjes. Leg de citroenen bovenop de vlierbloesems, druk goed aan en vul de bokaal met 1 liter water. Laat 24 uur trekken op een warme plaats. Verwijder de citroenen en bloesems en giet het aftreksel door een neteldoek. Breng de vloeistof met de suiker aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookpunt is bereikt, schuim af en giet in bokalen met een schroefdeksel. 5 à 6 weken houdbaar.

Een scheutje vlierbloesemsiroop in koele, droge witte wijn of champagne is een zomers aperitiefje
of gewoon in spuitwater voor een gezonde limonade!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s