AARDBEIEN MET BASILICUMSABAYON

Voor 4 personen:
• 500 gr aardbeien
• vanilleroomijs
• 7 cl witte wijn
• 50 gr suiker
• 10 blaadjes basilicum (+ enkele blaadjes extra voor de garnering)
• 2 eierdooiers

Verwarm de witte wijn en voeg de basilicum toe. Laat 10 minuten trekken, net onder het kookpunt. Verwijder de blaadjes. Klop de eierdooiers met de suiker tot een bleek en romig mengsel. Voeg dit bij de wijn en klop op tot schuim. Laat niet koken, anders gaan de dooiers stollen. Serveer bolletjes vanilleroomijs met de schoongemaakte aardbeien, nappeer de sabayon rondom en bestrooi met versnipperde basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s