VENKELSOEP MET DRAGON EN HAZELNOTEN

Voor 4 personen:
• 50 gr boter
• 1 ui, in dunnen plakken
• 2 venkelknollen, in dunnen schijfjes, groen apart houden
• 175 gr aardappelen, in stukjes
• 6 dl melk
• 60 hazelnoten, gekneusd
• 2 stuks steranijs
• 1 dl room
• 2 el gehakte dragon
• zout en peper

Verwarm de boter in een pot, doe de ui en de venkel erin en smoor 12 à 15 min tot ze gaar zijn. Voeg de aardappelen, de melk, 6 dl water en de hazelnoten toe en breng aan de kook. Doe de steranijs in de pot en laat de soep 25 min zachtjes koken (zonder deksel!) tot de groenten en de aardappelen heel gaar zijn.
Vis de steranijs uit de soep en pureer de soep met een staafmixer zeer glad. Indien de soep te dik of dradig is kan je de soep zeven door een puntzeef.
Voeg de room en de dragon toe en breng opnieuw aan de kook.
Serveer in kommen of diepe borden en bestrooi met het venkelgroen.
Tip: deze soep kan in de zomer ook koud geserveerd worden.

Recept: Ellen Maeyens, KokkerEllen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s