Risotto met groene asperges

Voor 2 personen:
• 500 gr groene asperges
• 5 dl bouillon (kip of groente)
• 2 el olijfolie
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 175 gr risottorijst
• 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 1 el room  

Maak de asperges schoon en snij de punten er af. Houd deze apart. Snij de asperges in stukken en kook ze in water tot ze gaar zijn (± 10 min). Giet ze af en pureer ze samen met de bouillon met de staafmixer. Breng het mengsel aan de kook en laat op zacht vuur verder pruttelen. Mag niet afkoelen!
Fruit de sjalot met olijfolie in een diepe pan. Doe de risottorijst er bij, roer goed door en zet het vuur lager. Voeg een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot alle vocht is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is verwerkt en de rijst al dente is (± 20 min). Laat ondertussen de aspergepunten gaarkoken (± 4 min).
Afwerking:  breng op smaak met peper en zout. Naar smaak kan er wat room toegevoegd worden. Schep de risotto op een bord, verdeel er de aspergepunten over en werk af met parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s